Zašto Facebook nije i nikada neće biti Google?

Naslovnica / Zašto Facebook nije i nikada neće biti Google?

6 komentara na “Zašto Facebook nije i nikada neće biti Google?”

 1. mvarga napisao:

  Mix, cilj, mjerenje => remix, cilj, mjerenje => itd u beskonačnost. Tek nakon toga može se znati koji je kanal za nekoga najbolji.
  Uskoro spremam objavu jednog testa pa će biti zanimljivo….

 2. Damir napisao:

  Uh, i ja primam upite za “optimalan media-plan”. To je vjera kao otprilike u sveti gral, ili si svjestan da ne postoji, ili si cijeli život u beznadnoj potrazi.

  Imam ponešto drukčiji rakurs na ovu temu, i zbog toga se nisam odvažio pisati članak.

  Prvo, digital u ozbiljnim kampanjama i na razvijenim tržištima čini 15 do 30% adspenda. Od toga, najveći dio otpada na display koji se ovdje ne spominje.

  Drugo, usporedba kupljenih fejsbukaša i nepostojećih NL pretplatnika nije baš ispravna. Trebalo bi računati trošak akvizicije po kanalu kroz LTV korisnika, ili makar po atribuciji last-click konverzije ako ne ide drukčije.

  Izbor kanala ovidi o jako puno faktora, a daleko bolji rezultati su kad se rade simultano. A ne svaki pojefinačno: ili Google SEM, ili Facebook. To ne smije bit ni dilema.

  I naravno, to je tek akvizicija tj. to su više ili manje kvalificirani leadovi. Rezultati dolaze kasnije, i to samo ako je cijela putanja od landinga do kraja funnela isto tako testirana i mijenjana, po istoj metodi kako Varga kaže za akviziciju :)

 3. […] službena verzija je da je svaki od tih kanala oglašavanja bolji u različitim situacijama i potrebama oglašivačke kampanje i samog klijenta. Neslužbena verzija je da tim ADWORDS4LIFE […]

 4. […] ćemo vam pokazati koja su  područja u kojima se može iskoristiti te kako ju ukomponirati u digitalni marketing, a dotad, bez grižnje savjesti uživajte u […]

 5. […] 5. Zašto Facebook nije i nikada neće biti Google? […]

 6. Nikolina napisao:

  Ja sam za vas saznala preko Marketing Meetupa i glasnog Ilije. Eto, i to vam je još jedan kanal oglašavanja :-)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *