Kako radimo i ostvarujemo rezultate

Naslovnica / Case studies / Web platforma za studentske instrukcije – case study Referada.hr

Web platforma za studentske instrukcije – case study Referada.hr

Referada.hr je servis koji studentima zagrebačkog Ekonomskog fakulteta nudi mogućnost pripremanja za ispite tako da pristupaju instrukcijama, nabavljaju skripte ili pristupaju ispitima koji će testirati njihovo znanje i spremnost. Sve u svemu, Referada.hr je hvalevrijedan servis koji studentima nudi sve što treba da bezbolno prođu kroz razdoblje ispita, a ujedno i što više nauče. Naravno, nismo dugo razmišljali hoćemo li prihvatiti taj projekt, a njegova izrada bila je podjednako zabavna i izazovna.  Razvijanje ovakve platforme, imajući na umu i mogućnost širenja u budućnosti, bio je tehnički, dizajnerski i informacijski izazov, a njegovo uspješno izvođenje podrazumijevalo je intuitivan, brz i informativan servis. U tome smo i uspjeli.

web development student referada.hr

 

Dizajn

Uspješnost ovog projekta uvelike je ovisila o kvaliteti dizajna. Za jednu platformu koja ima cilj pomoći studentima u pripremi ispita, kvaliteta i doživljaj učenja su od izuzetne važnosti. Zbog toga je izniman naglasak stavljen na zadovoljavajuć dizajn. User Interface i User Experience dvije su stavke koje su trebale biti zadovoljene , uzevši u obzir da studenti na stranici mogu provesti i sate. S obzirom na to da potrebe korisnika odražavaju dizajn, naš cilj je bio pojednostaviti korištenje ove kompleksne platforme tako da je učinimo intuitivnijom. To se ostvarilo ne samo kroz nadogradnju vizualnih elemenata, već i kroz pažljivo strukturiranje informacijske arhitekture koja je, uzevši u obzir golemu količinu kolegija, bila zahtjevna.

 

tipografija student referada.hr

 

Prije sastavljanja informacijske strukture stranice, definirani su tipografija i službene boje same stranice. Kako smo već naglasili, cilj dizajna je potaknuti učenje i snalažljivost, a minimalistički pristup imao je cilj smanjiti buku i moguće distrakcije. Tipografija je jednostavna, čitka i pregledna, a odabrana paleta boja nije napadna. Dominantna boja je tirkizna, a ona je odabrana jer umiruje i poziva na razmišljanje i bistrinu – idealno za studente kojima treba opuštanja prije napornih ispita.

 

web development boje referada.hr

 

Responzivnost

Radeći stranicu za 21. stoljeće, naravno da nismo zaboravili ni navike studenata u 21. stoljeću. S time na umu, čitava stranica je učinjena responzivnom i prilagođenom za ekrane svih dimenzija.

Referada.hr responzivan dizajn

 

Funkcije

Referada.hr obiluje brojnim funkcijama čiji je zadatak olakšati proces učenja, a studente što bolje pripremiti za ispite. Od funkcija koje smo implementirali, izdvajamo:

Kviz

Svi premium korisnici (korisnici koji su platili napredno korištenje servisa) imaju pristup specijaliziranim kvizovima i videomaterijalima. Gledajući video zapise, a nakon toga ispunjavajući odgovore na kvizu, studentima je olakšano usvajanje gradiva. Kviz je responzivan i jednostavan za korištenje.

web development kviz referada.hr

Predavanja

Predavanja predstavljaju najvažniju uslugu čitavog servisa, stoga im je posvećena posebna pozornost. Stranica obiluje čitavim nizom različitih predmeta i kolegija čije je učenje olakšano količinom dostupnih informacija i jednostavnošću korištenja.

referada predavanja

Kontaktirajte nas za ponudu