Kako radimo i ostvarujemo rezultate

Naslovnica / Case studies / Kako promovirati stomatološke usluge preko Facebooka? – case study dr. Perković

Kako promovirati stomatološke usluge preko Facebooka? – case study dr. Perković

Dr. Ante Perković je odlučio putem Facebooka promovirati svoje usluge. Akcija je pokrenula kampanju putem Facebook oglasa te time značajno povećala broj fanova stranice i broja pacijenata.

Stomatološka ordinacija dr. Ante Perković je jedna od prvih privatnih ordinacija u Splitu, otvorena godine 1971., opremljena najsuvremenijim stomatološkim uređajima, a danas ju vodi stomatolog, unv.mag.med.dent. Ante Perković DMD. Ordinacija pruža pacijentima mnoge stomatološke usluge, najsuvremenije protetske, fiksne i mobilne radove.

S obzirom na dugogodišnju tradiciju svoje ordinacije dr. Perković imao je pacijente i bio je zadovoljan obujmom posla pa za svoje stomatološke usluge nije koristio nijednu vrstu oglašavanja. Međutim, kako su se u posljednje vrijeme trendovi dopiranja do korisnika promijenili, dr. Perković odlučio ih je pratiti i otvorio je službenu Facebook stranicu svoje ordinacije u listopadu prošle godine.

 

 

stomatolosko_implantoloska_ordinacija

 

 

Izazov: Kako promovirati stomatološke usluge korisnicima u Splitu i okolici?

Od samog početka, klijent je znao koliko je teško doprijeti do korisnika i privući ih svojim uslugama pa je inzistirao na tome da pri oglašavanju koristimo stvarne fotografije njegovih pacijenata i potencijalnim korisnicima njegovih usluga prikažemo što ih točno očekuje ako se odluče za korištenje istih. Dakle, ovdje nam je glavni izazov bio kako njegovim potencijalnim pacijentima što vjerodostojnije prikazati što ordinacija nudi, pa smo se odlučili za kreiranje kolaža slika na kojem smo prikazali pacijentovo stanje prije i nakon stomatološkog zahvata te smo kreirali oglase za lokalno stanovništvo od navedene objave.

 

 

Ciljevi kampanje

  • povećati broj korisnika na Facebook stranici ordinacije
  • oglasima približiti potencijalnim pacijentima stomatološke usluge na stvarnim primjerima
  • stvoriti određenu bazu korisnika s kojima klijent može svakodnevno biti u komunikaciji i odgovarati na njihove upite u stvarnom vremenu, objasniti im svoje usluge i sl.

 

 

 

 

Kako smo postigli željeno?

  • objavili smo kreirani kolaž slika na Facebook stranicu ordinacije
  • kreirali smo od objave oglase kroz promote post opciju unutar oglasnog sučelja
  • kreirali smo page like oglase
  • osim navedenih, kreirani su i sponsored story oglasi za obje opcije

 

 

 

 

Rezultati kampanje

Nakon samo nekoliko dana, promovirana objava dobila je gotovo 400 likeova, 3 sharea te preko 80 komentara. Paralelno s objavom, korisnici su u velikom broju postavljali upite i na inbox stranici ordinacije, raspitivali se o cijeni usluge, terminima inicijalnog pregleda, dugotrajnosti procesa i slično.

 

 
stomatoloske_usluge

 

 

Tijekom perioda od nekoliko mjeseci provođenja oglasne kampanje dr. Perković je ostvario povećanje broja pacijenata od čak 30%! On na dnevnoj bazi preko svoje Facebook stranice komunicira sa sadašnjim i budućim pacijentima, objašnjava im tehnologiju koju koristi te im pokušava što više približiti svoje usluge. Klijent je jako zadovoljan rezultatima kampanje i planira zadržati Facebook oglašavanje kao jedini način oglašavanja. Još jedna oglasna kampanja je polučila odlične i što je najvažnije – mjerljive rezultate.

 

Do nedavno nisam koristio nikakav oblik oglašavanja, ali kao što naša ordinacija prati moderne trendove i koristi najsuvremenije stomatološke uređaje, odlučio sam pratiti i trend oglašavanja na Facebooku. Nakon samo nekoliko mjeseci odluka se pokazala više nego ispravnom jer sam uočio porast broja pacijenata od čak 30%, a osim toga svakodnevno primam na desetke upita za uslugama koje nudim. Jako sam zadovoljan rezultatima i planiram nastaviti s oglašavanjem na Facebooku kao jedinim načinom oglašavanja za ordinaciju koju vodim.
dr. Ante Perković

 

Kontaktirajte nas za ponudu