Kako podesiti Facebook stranicu i koristiti Insights?

Naslovnica / Kako podesiti Facebook stranicu i koristiti Insights?

18 komentara na “Kako podesiti Facebook stranicu i koristiti Insights?”

 1. Saša napisao:

  Možda ne bi bilo loše da se napomene početnicima da Facebook Insights nije statistika u real-time-u. Trenutno kasni cca 3-4 dana, ali uskoro izlazi update koji bi to trebao svesti na nekoliko sati. Osim toga, Facebook pokazuje stvari prema “Pacific” vremenskoj zoni.

 2. kkatusic napisao:

  Drago mi je da postoji ovakva vrsta bloga u Hrvatskoj koja ljudima objašnjava kako stvari funkcioniraju na društvenim mrežama.

  Svaka čast ekipa, samo tako nastavite.

 3. KakoDA napisao:

  Dosta korisnih informacija se moze saznati iz ove statistike, lepo je sve ovde objasnjeno, a sad ostaje da svako sto bolje iskoristi te podatke.

 4. Eva napisao:

  Imam jedno pitanje, kako zaštititi Facebook stranicu da sadržaj vide samo osobe koje su “lajkale” stranicu, a ne i svi znatiželjni? Hvala

  • ilijabrajkovic napisao:

   Zid nije mogu zaštititi, ali pojedine aplikacije unutar stranice jest. Npr, imate aplikaciju za nagradnu igru čiji sadržaj mogu vidjeti samo fanovi.

 5. Saša napisao:

  @Eva, Facebook je maknuo tu opciju, jer se poprilično “prostituirala” u starom dizajnu. Kao što je Ilija rekao, možeš zaštiti aplikaciju, ali ne i fan page.
  mali hint: napraviš apliakciju i landaš social ad u app ;) i time si riješila taj problem

 6. Mateja napisao:

  Jedno malo pitanje.

  Interesira me da li se plaćaju stranice koje se ne oglašavaju? Napravila sam stranicu za jednog lika iz video igre i sad sam na mukama da li se i to plaća?

  • Ana napisao:

   Pozdrav Mateja. Kreiranje i uređivanje Facebook stranice se ne plaća Facebooku. Ako je želiš promovirati kroz oglase, onda njih plaćaš Facebooku, kao i za bilo koji drugi medij. Ako nisi pokrenula oglase, ne trebaš biti na mukama. :)

 7. Goga napisao:

  Kako mogu vidjeti sve koji su lajkali moju stranicu?
  Odem u Aktivnosti pa u see likes i ne vidim sve nego otprilike 2/3 (piše da imam 78 lajkova, a vidim ih cca 50)

  • Ilija Brajković napisao:

   Vjerojatno je riječ o postavkama privatnosti koje su postavili korisnici.

   • Goga napisao:

    Provjerila sam kod jedne frendice, koje nema na popisu, a znam da je lajkala. Kad odem na njen profil, vidljive su sve stranice koje je lajkala pa tako i moja.

 8. sanija napisao:

  interesuje me ako možemo vidjeti kome se sve sviđa stranica, da li postoji mogućnost vidjeti ko je od njih izašao sa stranice odnosno oznaćio “ne sviđa mi se”

  • Ana napisao:

   Pozdrav Sanija! Popis osoba koje su označile da im se sviđa tvoja Facebook stranica možeš pronaći u postavkama stranice. Klikni na “Settings”, zatim na “People and Other Pages”.

   Popis osoba koje su prestale pratiti stranicu ne može se vidjeti.

 9. newmail90@gmail.com napisao:

  Poštovani, vodim jedan fan page na facebooku, da li mogu kako lajkati druge fan stranice ali ne kao privatan korisnik već kao fan page? Hvala LP

  • Ana napisao:

   Pozdrav. Da bi lajkali drugu stranicu kao stranica koju administrirate otiđite na stranicu koju želite lajkati, ispod naslovne slike kliknite na “More”, zatim na “Like as your page” i iz padajućeg izbornika odaberite stranicu s kojom želite lajkati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)